RozemarijnOnline
Publicaties en artikelen online


Artikelen en recensies online
Vertalingen
Poëzie
Artikelen Wikipedia
vertalingen Rozemarijn van Leeuwen


Vertaalde boeken Vertalingen

William Collinge, Subtiele energie. De onzichtbare krachten in ons leven.
Vertaling: Rozemarijn van Leeuwen (oorspr. titel: Subtle energy: awakening to the unseen forces in our lives).
Uitgeverij De Kern, Baarn, 1999 (256 p.).
ISBN: 90 325 0682 X. Nugi: 626.


Geoffrey Cornelius, Sterren, sterrenbeelden en hun legenden. Met illustraties in kleur door Emma Harding.
Uit het Engels vertaald door Rozemarijn van Leeuwen (oorspr. titel: The Starlore Handbook).
Uitgeverij Ten Have, Baarn, 1997 (176 p.).
ISBN: 90 259 4748 4.


Kinderen van God. Verhalen uit het Oude Testament. Naverteld door Geraldine McCaughrean. Geïllustreerd door Anna C. Leplar.
Vertaald uit het Engels door Rozemarijn van Leeuwen (oorspr. titel: God's People).
Uitgeverij Callenbach, Baarn, 1997 (120 p.).
ISBN: 90 266 0685 0.
InhoudSubtiele energie

Waarom voelen we ons direct aangetrokken tot bepaalde mensen en stoten andere ons af? Hoe komt het dat twee mensen precies dezelfde dingen zeggen op hetzelfde moment of dat we weten wat de ander gaat zeggen?

Die dingen gebeuren onder invloed van subtiele energieën: de onzichtbare krachten die in ons leven werkzaam zijn.
Collinge bespreekt in dit boek de uitgangspunten waarmee we ons voor deze krachten kunnen openstellen en hoe we kunnen leren om met deze energie om te gaan en er positief gebruik van te maken in het dagelijkse leven.

Hij behandelt de energie in ons zelf, zoals aura, meridianen en chakra's, en hoe we, onder andere met tai chi en chi kung en met de principes van Ayurveda, onze energetische krachten positief kunnen beïnvloeden.
Hij laat zien hoe onze verhouding met andere mensen bepaald wordt door wisselwerkingen in onze energie en hij bespreekt de sterke geneeskrachtige werking van seksuele energie. Hij wijst op het verband tussen ademhaling en energie, en hoe een goed dagritme en goede eetgewoonten een positieve invloed hebben op ons immuunsysteem.

Ook de energie in de natuur en de energie die uigaat van de aarde, de zon en de maan hebben invloed op ons leven. Als we deze energie beter begrijpen kunnen we veel harmonieuzer en evenwichtiger leven. Collinge laat zien hoe de energetische opbouw van de aarde - de ringen van Gaia, aardstralen, feng shui elektromagnetische velden, enz. - overeenkomt met die van ons en onze energievelden beïnvloedt.

Bij ieder hoofdstuk staan praktische oefeningen om onze levenskracht te versterken: leren voelen van eigen en andermans energie, energiestromen leren doorsturen, meditatie, ademhaling, zang, yoga, tantrische seks, hydrotherapie, tai chi en chi kung.Sterren, sterrenbeelden en hun legenden

Door een praktische inleiding in de sterrenhemel te verbinden met boeiende beschrijvingen van de ermee samenhangende mythen en symbolen, spreekt Sterren, sterrenbeelden en hun legenden zowel de wetenschappelijke als de romantische kant in ieder van ons aan.

- Geïllustreerde sterrenkaarten van alle 88 sterrenbeelden
- Handig gealfabetiseerd
- Meer dan tachtig kleurenfoto’s die de opvattingen door de eeuwen heen tonen
- Gemakkelijk je weg aan de hemel vinden dankzij overzichtskaarten
- Volledige hemelkaarten om de sterren door het jaar heen te kunnen volgen
- Met de hemel verbonden mythen, van de Babyloniërs tot de oude GriekenKinderen van God

Het Oude Testament is het verhaal van een volk, het verhaal van mensen - kinderen van God. Geraldine McCaughrean vertelt deze geschiedenis op haar eigen, levendige manier, omlijst door de meest bekende en geliefde bijbelpassages.

Het zijn de verhalen van Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach, Mozes, de doortocht door de Schelfzee, Simson en Delila, David en Goliath, koning Salomo, Daniël in de leeuwenkuil - en nog vele andere vertellingen die tot ons erfgoed behoren.

Geraldine McCaughrean verwierf bekendheid door haar boeiende hervertellingen van klassieke verhalen. In Kinderen van God brengt zij het Oude Testament weer tot leven voor kinderen van nu. Haar woorden worden ondersteund door de warme illustraties van Anna C. Leplar, die het leven ten tijde van het Oude Testament aanschouwelijk maken.