RozemarijnOnline
Gastenboek van RozemarijnOnline

Gastenboek

2017 - 2018Jouw reactie in het gastenboek?
Mail naar:  berichtje[at]rozemarijnonline.net
of klik op:  berichtje<at>rozemarijnonline.net


Let op: dit e-mailadres is beveiligd tegen spam!
Nadat het mailtje is opengeklikt, moet je handmatig de [at]
veranderen in een apestaartje.Gastenboek       heden       2017-18       2015-16

2013-14       2011-12     ...     2003-04

2018

Onderwerp: Metrum Ivo de Wijs
(14 december 2018)


Dag Rozemarijn,

Ik ben op zoek naar de naam van het metrum van het gedicht 'Oudjaar' van Ivo de Wijs. Ik zie dat er een heel vast ritme in zit, maar wat is de juiste naam ervoor?

Alvast dank voor de hulp!

Met vriendelijke groeten,

Valentijn.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Dichtregels citeren
(21 november 2018)


Beste Rozemarijn,

Ik ben amateurschilder en maak schilderijen waarbij ik tekst in het schilderwerk verwerk.

Momenteel ben ik bezig met een schilderij rond het thema 'missing link'. Graag wilde ik daarvoor enkele zinnen gebruiken uit een gedicht van Gerrit Achterberg.

Het betreft de eerste vier zinnen van 'Ichthyologie'. Kan ik deze zinnen gebruiken? Hoe zit dat officieel? Alvast bedankt voor de moeite,

Geert.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Gedicht Kavafis
(2 september 2018)


Beste Rozemarijn,

Toevalligerwijs kwam ik op de website van Ithaka, omdat er een gedicht van Kavafis in het NRC stond.

Supermooi, ik kende het niet.

Met vriendelijke groeten,

Mari.


Naar gedicht 'Ithaka' van Kavafis.Onderwerp: Gedicht Tom Lanoye
(15 augustus 2018)


Beste Rozemarijn,

Ik moet voor mijn eindwerk Nederlands het metrum bepalen van het gedicht 'Het huwelijk' van Tom Lanoye.

Ik vroeg mij af of u mij hierbij kan helpen? Alvast heel erg bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Lejla.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Formele kenmerken gedicht Bloem
(4 juni 2018)


Beste Rozemarijn,

Voor een verslag moet ik het gedicht 'De nachtegalen' van J.C. Bloem analyseren. Zou u mij kunnen helpen met de rijm, dichtvormen, metrum, ritme, enjambement, stijlfiguren en beeldspraak? Ik moet het verslag zondag inleveren.

Alvast bedankt, Shinyi.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Gedicht Ted van Lieshout
(15 mei 2018)


Geachte mevrouw Van Leeuwen,

Ik ben student aan de lerarenopleiding (Nederlands) in Leuven. We kregen de opdracht om een gedicht te analyseren en daar vervolgens een les mee op te bouwen. Het desbetreffende gedicht is 'De gewone oorlog' van Ted van Lieshout.

In de bijlagen vindt u het document terug waarin ik zelf momenteel aan het analyseren ben. Bij het interpreteren van dit gedicht ondervond ik weinig moeilijkheden, maar ik begrijp niet waar Van Lieshout op doelt met de titel.

Ook werd ons uiteraard gevraagd om de stijlkenmerken te bespreken. Ik kan in dit gedicht echter heel weinig terugvinden van stijl, hoewel ik hier nochtans over heb geleerd tijdens de lessen literatuur. Het zou me gewoon al enorm verder helpen indien u zou kunnen zeggen of er in dit gedicht daadwerkelijk weinig te zeggen valt over stijl of dat ik het er zelf onvoldoende uit heb gehaald.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Stef.


Bespreking gedicht De gewone oorlog - Ted van Lieshout.Onderwerp: Gedicht Elly de Waard
(28 april 2018)


Geachte mevrouw Van Leeuwen,

Ik ben Lisa en voor mijn mondeling examen Nederlands, moet ik een zelfgekozen gedicht bespreken.

Ik vind het gedicht van Elly de Waard 'Ochtend in de tuin' heel erg mooi, maar ik denk dat ik de betekenis niet helemaal door heb. Zou u mij hierbij willen helpen?

Mvg, Lisa.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Gedicht Claus
(12 april 2018)


Beste Rozemarijn,

Ik ben een studente interieurarchitectuur en ik moet het gedicht 'Antiphon I' van Hugo Claus grondig analyseren. Ik heb al wat zaken op u site opgezocht, maar ik begrijp de achterliggende betekenis van het gedicht niet zo goed.

Daarnaast vroeg ik mij af of er een rijmschema zit in het gedicht of andere duidelijke kenmerken? Zou u mij hiermee kunnen helpen?

Met vriendelijke groeten,

Margot.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Gedicht Leopold
(26 maart 2018)


Beste Rozemarijn,

Ik ga mijn mondeling doen op school over J.H Leopold. En ik heb super veel gehad aan uw site, ik heb hier veel van opgestoken en veel van geleerd.

Ik vroeg mij af of u mij misschien kan helpen bij de analyse van het gedicht 'Kerstliedje'. Ik vind het een onwijs mooi gedicht, maar ik snap de achterliggende gedachte niet zo goed...

Zou u mij kunnen helpen?

mvg, Bodine.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Metrum bepalen
(12 maart 2018)


Dag Rozemarijn,

Robin en ik zijn twee studenten van de lerarenopleiding met als vak Nederlands. Wij zouden graag het metrum van het gedicht 'Spiegel' weten, maar het lukt niet... We kunnen niet goed bepalen of het over een jambe, trochee, anapest gaat.

Kunt u ons misschien helpen? Alvast duizendmaal dank!

Met vriendelijke groeten,

Sarah.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Versregels, zinnen en metrum
(8 maart 2018)


Beste Rozemarijn,

Ik volg de deeltijd lerarenopleiding Nederlands. Voor het vak Poëzie-analyse moet ik verschillende gedichten analyseren. Tijdens mijn zoektocht op internet hierover, kwam ik op uw site terecht. Wat ontzettend bruikbaar! Ik heb al veel meer inzicht gekregen in de poëzie.

Ik heb echter nog wel een paar dingen waar ik niet helemaal uitkom.

Een versregel is niet hetzelfde als een zin toch? Is een versregel dat wat je op papier ziet of vormt het een volledige zin?

U schrijft in uw analyse dat het metrum van de 'Glazenwasser' grotendeels regelmatig is (jambe). Zijn er regels of handige trucjes?

Ik hoop dat u mij kunt helpen. Met uw antwoorden en de uitleg op uw website kom ik er dan wel uit.

Alvast hartelijk dank, vriendelijke groet,

Paula.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Citaat Valerius
(5 februari 2018)


Beste Rozemarijn,

Bij toeval kwam ik vandaag terecht op een pagina waar het gedicht  'Het carillon' van Ida Gerhardt  wordt toegelicht. Helder en duidelijk.

Maar ik wil daar toch graag een toevoeging bij geven, betreffende het citaat van Valerius dat in dit gedicht is opgenomen. Het gaat hier namelijk om de regel 'Wij slaan het oog tot U omhoog', afkomstig uit het lied 'O Heer, die daar des hemels tente spreidt'.

Dit lied wordt al eeuwenlang in de meeste protestantse kerken van Nederland gezongen, het staat in het Liedboek. Ik ken het uit mijn hoofd, want als kind moest ik op school, in de jaren '60, psalmverzen en vaderlandse liederen leren, waarbij Valerius' Gedenck-clanck favoriet was!

Dus ik vermoed dat in de oorlog veel mensen op straat zachtjes meezongen met het carillon. Ik doe het trouwens nog steeds met ons carillon in Houten, dat ook de Beatles op het repertoire heeft, maar ook nog steeds Valerius.

Succes met de poëzie verder!

Met vriendelijke groet,

Victor.


Klik hier voor het antwoord.
2017Onderwerp: Datum verdediging eindscriptie
(29 december 2017)


Beste Rozemarijn,

In het kader van een mondeling examen voor het vak Nederlandse literatuurgeschiedenis dat ik volg op de UCL (Université Catholique de Louvain-la-Neuve), heb ik gebruikt gemaakt van uw scriptie rond Hadewijch en van Ruusbroec.

Ik heb uw doctoraalscriptie enkel op het internet gevonden en mijn prof wil dit als bron enkel goedkeuren als ik haar kan aangeven waar en wanneer de scriptie precies verdedigd werd. Zou u mij die informatie kunnen geven?

Ik vond uw werk rond deze mystici trouwens heel interessant om te lezen! Bedankt!

Met vriendelijke groeten en beste wensen voor 2018!

Anse.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Strofe twee van 'In Memoriam'
(20 december 2017)


Geachte mevrouw van Leeuwen,

Wij zijn drie leerlingen in klas 6, die een gedicht willen analyseren voor een verbredingsproject. Het desbetreffende gedicht is 'In Memoriam' van J.C. Bloem.

Wij hebben echter moeite met een aantal woordgroepen of strofes uit dit gedicht en op uw website staat dat u goed onderwezen bent in het analyseren van gedichten. Wij vragen daarom om uw hulp.

Wij hebben erg veel moeite met strofe twee, dus zou u die alstublieft die strofe kunnen uitleggen? Wij zitten onwijs in de knoop met die strofe. Weet u ook wie de 'wij-figuur' is?

We horen graag van u.

Met vriendelijke groeten,

Lotte, Wout en Sigrid.


Bespreking gedicht  In Memoriam - J.C. Bloem.Onderwerp: Aanvullingen bij bespreking 'Steen'
(14 december 2017)


Beste Rozemarijn,

sorry, ik kan het niet laten, maar in je bespreking van Vasalis' Steen (in antwoord op Bea, 5 VWO) mis je volgens mij een punt: sla de rots opdat ik ween, is volgens mij een overduidelijke verwijzing naar Mozes die met zijn staf op de rotsen slaat om zijn volk te drenken.

Zie bijv. Refidim op Wikipedia.

Mijn meer poëtisch gestemde wederhelft heeft alles van en over Vasalis (zo moeilijk is dat nou ook weer niet), maar had dit punt ook gemist, ondanks een goed gristelijke opvoeding met catechisatie en al (ik ben volledig atheïstisch grootgebracht, maar heb al lezende het een en ander opgepikt, bijv. De schrift betwist van Maarten 't Hart).

Hoewel de Ars Poetica grotendeels niet aan mij is besteed, nog een paar dingen. Naar mijn smaak zouden Bloem en Vasalis nog wel wat meer aandacht op je site mogen krijgen. En ook wat meer literatuurverwijzingen t.b.v. van de laatste oplettende lezertjes. De biografie van Slijper is nu in een goedkope editie heruitgegeven, zag ik laatst en van Vasalis is bijv. de briefwisseling met Van Oorschot gepubliceerd. Van Slauerhoff kun je inmiddels ook een hele plank inrichten, met naast de biografie van Hazeu fijne titels als Ik had het leven me anders voorgesteld.

Ik wens je een goed poëtisch weekend,

Met vriendelijke groet,

Albert.


Bespreking gedicht  Steen - M. Vasalis.Onderwerp: Aanvullingen bij bespreking 'Het einde'
(4 december 2017)


Beste Rozemarijn,

Zoekend naar een analyse van Slauerhoffs 'Verlangen', kwam ik op je site terecht bij je analyse van 'Het einde' voor de 14-jarige Samira. Ik vond dat je het heel aardig en gedegen uitlegde aan haar, maar miste nog het soort details waar je in mijn schooltijd (HBS-B, 1959-1964) lelijk op kon worden afgerekend. Ik noem:
  • een gier die de lever vreet lijkt mij (maar ik heb er nooit voor doorgeleerd) een verwijzing naar de arend die elke dag de lever van Prometheus kwam opeten: Prometheus (mythologie) op Wikipedia; 'adelaar' of 'arend' paste niet in het rijmschema

  • Da Cunha en Sint-Heleen zijn verwijzingen naar twee zeer eenzaam in de oceaan liggende, tamelijk onaangename eilanden in de Atlantische Oceaan; Tristan da Cunha op Wikipedia en Sint-Helena op Wikipedia bevatten de nodige verdere trivia (Napoleon, Jules Verne, Boudewijn Buch).

Wellicht zinloze feiten, maar een bijdrage aan de algemene ontwikkeling van de slachtoffers van het moderne onderwijs.

Met vriendelijke groet,

Albert.


Bespreking gedicht  Het einde - J. Slauerhoff.Onderwerp: Analyseren remt mij bij het schrijven
(14 november 2017)


Dag Rozemarijn,

Voor een kleinkunstopleiding ben ik lerend in metrum, versregels, sonnetten en dergelijke. Schrijfkunst.

Ik heb altijd van binnenuit geschreven en als ik iets diep doorleefd heb, rolt er een gedicht uit die vanzelf klopt op muziek (voordragen).

Nu ik zo bezig ben met metrum en dergelijke heb ik het gevoel met de buitenkant van woord bezig te zijn, met vorm. Het is alsof ik ineens geen regel/zin meer zinnig kan schrijven omdat ik door het metrum meer met vorm, mentaal en de buitenkant van taal bezig ben dat met wat ik voel (en dat uit drukken).

Heb jij een advies voor mij hoe ik emotie en vorm, tekst, metrum bij elkaar krijg? Van binnenuit?

Hartelijks, Jeanette.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Besprekingen gedichten Eybers
(6 oktober 2017)


Hoi Rozemarijn,

Heb je ook een gedicht van Elisabeth Eybers dat je hebt besproken of geanalyseerd? Zij heeft mooie gedichten gemaakt! Laat je me weten of je iets hebt van haar voor mij?

Vriendelijke groeten, Ton.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Metrum herkennen
(1 oktober 2017)


Dag Rozemarijn,

Ik ben als 50-plusser begonnen met een kleinkunstopleiding. Ik heb een opdracht om een sonnet te schrijven in een jambe.

Om intonatie / klanken / lettergrepen / ritme bewust te gaan leren horen in woorden, is helemaal nieuw voor mij. Iets wat kennelijk voor veel mensen vanzelfsprekend lijkt.

Weet je voor mij:
- oefeningen dat ik kan leren luisteren, metrum leer herkennen?
- weet jij boekjes met wat meer voorbeelden dan alleen maar zinnen?

Ik hoor graag wat er kan, dank je wel.

Hartelijks, Jeanette.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Website mooi geworden
(2 september 2017)


Lieve R'rijn,

wat ziet je site er mooi uit na al je verbeteringen afgelopen zomer! En de kleuren zijn net wat 'sprekender' dan de vorige. Goed gekozen!

Ik las even een paar van je antwoorden op vragen uit het gastenboek en vind het zo knap hoe je advies geeft over de vragen die worden gesteld over gedichtenanalyses. Heel goed van je!

Succes er weer mee!

Liefs, M'lijn.
Onderwerp: Opmaak RozemarijnOnline aangepast
(1 september 2017)


Dag lieve Rozemarijn,

Wat een enorme klus dat je deze zomer de kleuren en de opmaak van RozemarijnOnline helemaal hebt aangepast. Wat een ijver weer. En wat een resultaat! Het rood is inderdaad opgefrist en dat geeft elke pagina een vrolijke uitstraling. De kleurstelling is prachtig - ik houd ervan!

Maar om niets over het hoofd te zien, is een hele kunst. Volgens mij is het goed gelukt en zien alle pagina's er uit zoals je het zou willen. Het is een website met zoveel bijzondere onderwerpen en prachtige gedichten en cursussen en artikelen - je kunt er dagenlang vertoeven!

In elk geval ziet het er weer naar wens uit, dus je kunt helemaal tevreden achterover leunen ;-) Maar je hebt vast alweer een volgend plan in je hoofd, hahaha! Houd me maar op de hoogte!

Dikke kus van Marijke.
Onderwerp: Vertalingen Kavafis en poëziekaarten
(25 augustus 2017)


Dag Rozemarijn,

Wat een leuke website heb jij.

Tijdens de uitvaart van mijn 88 jarige oom André Spruit ga ik een gedicht voordragen. Ik heb het gedicht Ithaka gekozen om aan de hand daarvan over zijn rijke leven te vertellen. Hierdoor vond ik de vertalingen van Ithaka op jouw website.

André Spruit heeft een boek nagelaten met veel boekrecensies (Van Alain - Fournier tot Belle van Zuylen, 2016). In zijn voorwoord bezingt hij veel schrijvers en dichters in een gedicht van zijn hand. Hij besluit met een verwijzing naar Kavafis: 'Omdat wij blijven lezen / Altijd op weg naar Ithaka / En nooit Poseidon vrezen'.

Graag bestel ik de poëziekaarten van jullie dichterscollectief.

Hartelijke groet van Corrie.


Naar alle reacties op de poëziekaarten.Onderwerp: Gedicht Vondel
(2 augustus 2017)


Hoi Rozemarijn,

Voor school moet ik "Op Amsterdam" van Joost van den Vondel analyseren. Ik ben al een aardig eind op weg gekomen, maar wat de betekenis is van het volgende stukje, is mij onduidelijk:

'Wat volken ziet zij niet ... met overladen kielen.'

Hieronder het volledige gedicht. Ik zou het onwijs waarderen als je me hiermee zou kunnen helpen.

Alvast bedankt. Vriendelijke groet,

Roy.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Rijmschema gedicht Bloem
(4 juli 2017)


Beste Rozemarijn,

Volgende week heb ik een presentatie over het gedicht 'Insomnia' van J.C. Bloem.

Ik heb al veel stijlfiguren gevonden, maar ik kom niet uit het rijmschema. Ik vind op veel site's dat het gedicht een "goed rijmschema" heeft, maar ik kom niet veder dan dat de eerste twee strofen staand eindrijm hebben.

Ik vroeg mij af of uw mij misschien hiermee kan helpen?

Met vriendelijke groeten,

Jonina.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Gedicht Vasalis
(11 juni 2017)


Beste Rozemarijn,

Ik moet een presentatie houden over een gedicht. Nou zou ik dit heel graag willen doen over het gedicht: 'De winter en mijn lief zijn heen' van Vasalis.

Ik vind het namelijk een heel mooi en interessant gedicht. Zou u mij misschien willen helpen met het analyseren van het gedicht?

Met vriendelijke groet,

Anna.


Bespreking gedicht De winter en mijn lief zijn heen - Vasalis.Onderwerp: Gedicht Slauerhoff
(26 mei 2017)


Goedenavond Rozemarijn,

Het gedicht de 'Japansche danseres' van Slauerhoff sprak mij erg aan vanwege de geschiedenis van Japan en hoe de samurai-vechters hun leven inzetten voor hun land!

Tijdens het lezen ben ik tegen een aantal moeilijke zinnen opgelopen waar ik graag de betekenis van zou willen weten. Zou u mij willen helpen?

Ik hoop dat u mij zou kunnen helpen en ik hoor graag van u!

Met vriendelijke groet,

Sophie.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Leerrijke site
(13 mei 2017)


Beste Rozemarijn,

Ik wilde u hartelijk feliciteren voor uw leerrijke site. In het kader van mijn studies Lerarenopleiding Secundair Onderwijs, met als keuzevakken Nederlands en Geschiedenis, heb ik meermaals uw site geraadpleegd.

Bedankt voor uw tijd en moeite!

Met vriendelijke groet,

Jorghé.
Onderwerp: Gedicht over Pasen
(9 mei 2017)


Beste Rozemarijn,

We organiseren nog een extra paasviering a.s. zaterdag met onze kleine afdeling van De Christengemeenschap in Breda.

Ik ben op zoek naar een mooi gedicht over Pasen, opstanding, verrijzenis. Ik ben niet zo goed thuis in het werk van Ida Gerhardt, maar ik denk dat zij mogelijk over dit thema geschreven heeft.

Misschien kunt u ons helpen met het vinden van een goede tekst?

Hartelijke groet en bij voorbaat bedankt,

Mia.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Het huis van mijn dromen
(22 april 2017)


Dag Rozemarijn,

Misschien ben ik hier bij het verkeerde adres maar ik wilde een gedichtje met bespreking van een goede vriend, Jozef Vandromme, onder de aandacht brengen.

Dank u voor de aandacht die u aan mijn oproep besteedt.

Gerard.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: 'Scandinavië' in Nederlandse gedichten
(5 maart 2017)


Hallo,

In twee gedichten van Nijhoff en de Vos komen 'Zweden' en 'Scandinavië' voor. Waarom? Wat is de bedoeling?

Sorry voor mijn slechte Nederlands... ik studeer nog... ;-) Bedankt voor uw antwoord,

Sabine.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: Gedicht Nijhoff
(28 februari 2017)


Geachte mevrouw Van Leeuwen,

Ik moet vrijdag aanstaande een presentatie geven over het gedicht 'Zingende soldaten' van Martinus Nijhoff. Nou stond er op uw website al een prima analyse klaar, maar ik heb toch nog vragen.

Wat bedoelt Nijhoff precies met een "naïef refrein", waarom is het refrein naïef? Ik snap dat de soldaten als naïef geïnterpreteerd kunnen worden maar ik snap niet hoe een refrein naïef kan zijn.

Wat bedoelt Nijhoff met "Melancholie, uw vondsten zijn bizar (str. 2)? Ik snap de verwijzing naar de duivel, maar ik snap niet wat hij bedoelt met melancholie.

Tot slot de zin "Zingt van verachting voor een paar granaten" (str 4). Ik weet niet hoe ik dit op een logische manier zou kunnen opvatten (Nijhoff schreef immers gedichten die open voor interpretatie waren)?

Dan heb ik nog een aantal vragen over wat voor soort gedicht dit is en over de vorm: sonnet, rijmschema's en klanken.

Ik wil u nog complimenteren op uw website, uw analyse heeft mij goed geholpen bij het begrijpen van gedichten.

Ik dank u bij voorbaat vriendelijk voor uw moeite,

Oussama.


Bespreking gedicht  Zingende soldaten - Martinus Nijhoff.Onderwerp: Metrum Sonneveld
(13 januari 2017)


Hallo Rozemarijn,

Ik kwam op jouw website terecht en heb er erg veel aan alle informatie die erop staat.

Ik moet voor Nederlands nog een mondeling doen voor het staatsexamen. Ik heb dus helemaal geen les gehad over poëzie. Ik merk dat ik het erg lastig vind om te bepalen wat ik allemaal bij gedichten moeten analyseren en waar ik kennis over moet hebben zodat ik het mondeling goed kan voeren.

Ik vind het bijvoorbeeld erg moeilijk om de songtekst van Wim Sonneveld, 'Het dorp', te analyseren. Het lukt me niet goed om het metrum te bepalen. Het komt er bij mij op neer, dat ik zo'n beetje alle woorden onderstreep.

Zou je me onder andere hiermee kunnen helpen? Onderstaand voeg ik het gedicht toe.

Groetjes, Elske.


Klik hier voor het antwoord.Onderwerp: De tuinman en de dood
(7 januari 2017)


Dag Rozemarijn,

Je kunt je vast nog wel herinneren dat ik in 2014 bij jou navraag deed over het gedicht 'Ithaka', omdat ik het gedicht zou lezen bij de uitvaart van (jouw (con)rector) Lex Drosten. Ik kwam toen, puur toevallig bij het googelen naar 'Ithaka', op jouw website terecht en kwam daar alles over het gedicht te weten. We hebben daarna nog wat gewisseld. Leuk was dat.

Maandag ga ik een necrologie uitspreken over zus Claartje. Ik heb mijn broers en zussen gevraagd of zij mij wilden voeden met filosofietjes, annukdootjes, mijmeringen en verhalen die zij over haar te melden hadden. Mijn jongste broer Noud stuurt me al heel snel wat op en besluit met de verzuchting: "Zo zonde dat ze weg moest naar Isfahan".

Om niet helemaal onnozel over te komen heb ik, voordat ik bij hem navraag ging doen naar de betekenis van die zin, gegoogeld naar 'Ispahaan'. Ik kom op het gedicht 'De tuinman en de dood' van P.N. van Eyck. En wier heldere stem hoor ik dat gedicht declameren? Jawel, Rozemarijn van Leeuwen...

Gekker moet het toch niet worden, dacht ik. Dat ik je dat even wilde melden ligt dus zeer voor de hand. Ook dat ik je een goed 2017 wil wensen. Waar mogelijk, zo vrij mogelijk van lichamelijk ongemak. Ook namens mijn vrouw Henny.

Hartelijke groet, Steven.


Klik hier voor het antwoord.


Gastenboek       heden       2017-18       2015-16

2013-14       2011-12     ...     2003-04